دوشنبه / ۹ اَمرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۴
سرویس : مسجد خبر
کد خبر : ۳۸۲۷۵
گزارشگر : ۶۹۱
در جلسه کمیسیون توسعه فعالیتهای قرآنی مطرح شد؛

وظیفه ما تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی‌ست

شصت و چهارمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبیینی ترویجی قرآنی کشور که روز _یکشنبه ۸ مرداد_ با حضور، عبدالحسین خسروپناه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و حجت‌الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سالن غدیر وزارت فرهنگ برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: طبق مطالبه رهبر معظم انقلاب فعالیت‌های قرآنی باید در راس و محوریت برنامه‌های فرهنگی کشور قرار گیرد.


وی با تاکید بر توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی، تشکیل کارگروهی برای مشارکت و هماهنگی نهادها و دستگاه‌های کشور در این مهم را لازمه امر توسعه و تبلیغ در حوزه قرآن دانست و ادامه داد: قرآن همواره جزء جدانشدنی فرهنگ و اعتقادات مردم ایران بوده و مسئولان کشور باید از این نقطه قوت استفاده کرده و فعالیت‌های فرهنگی خود را بر اساس این محور برنامه‌ریزی کنند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به تصویب قانونی برای اختصاص یک درصد از بودجه و هزینه دستگاه‌های دولتی به حوزه فرهنگ گفت: اختصاص بودجه‌های دولتی برای گسترش و تحولات فعالیت‌های قرآنی باید با محوریت، مباشرت و مشارکت جریان‌های مردمی باشد. ما نیز در وزارت فرهنگ قصد داریم کار تسهیل‌گری این جریان را به عهده بگیریم. مگر اینکه کاری عقب مانده باشد که البته این موارد نیز باید به جریان‌های مردمی واگذار شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تاکید وزارت فرهنگ بر انجام فعالیت‌های مورد نظر حوزه قرآن توسط موسسات قرآنی و همچنین کامل کردن پوشش حمایتی از این موسسات است. چون قرآن را در طول همه فعالیت‌های فرهنگی می‌بینیم.

ضرورت تشکیل کارگروه‌های جامع ترویج فرهنگ قرآنی

اسماعیلی با اشاره به تجربه موفق جلسات قرآنی در مساجد کشور و تجربه خاص حضور رهبر انقلاب در جلسات قرآنی پیش از پیروزی انقلاب در مشهد مقدس افزود: این تجربیات باید برای احیای فعالیت‌های قرآنی در مساجد مورد بهره‌برداری قرار گیرد. یکی از ابزارهای اصلی رسیدن به این مهم تشکیل کارگروه‌های جامع با حضور همه سازمان‌های مربوطه است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور بر لزوم برگزاری برنامه‌هایی از جمله مسابقات قرآنی بین مساجد کشور تاکید کرد و گفت: از جمله برنامه‌های موفق مردمی در حوزه قرآن نیز می‌توان به برگزاری پویش‌های میلیونی جلسات تلاوت قرآن اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برگزاری برنامه‌هایی مانند مسابقات قرآنی در مساجد کشور یا فعالیت‌های موفق دیگری مثل برنامه محفل که با محوریت قرآن برگزار شد و مورد استقبال عموم جامعه قرار گرفت هم از نمونه‌های بارز اثرگذاری این قبیل برنامه‌های قرآنی است.

وی به وجود ۱۶ میلیون دانش‌آموز در کشور و ظرفیت وزارت آموزش و پرورش برای برنامه‌ریزی محتوایی اشاره کرد و افزود: این منبع عظیم نیروی انسانی باید از سوی مسئولان همه نهادهای ذیربط مورد توجه قرار گیرد. زیرا آینده کشور بر اساس همین سرمایه‌گذاری شکل می‌گیرد. برای همه خانواده‌های ایرانی قرآن در همه شئون زندگی حضور مستمر و دائم دارد و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور نیز باید بر اساس این استمرار قرار داشته باشد.

ایجاد جذابیت جلسات قرآنی برای همه اقشار

عبدالحسین خسروپناه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست بر لزوم استفاده از روش‌های مختلف برای جذاب‌ کردن جلسات قرآن در مساجد تاکید کرد و گفت: برای جذب همه اقشار مردم به این جلسات نیاز است که از فناوری‌های نوین و همچنین راهکارهای فرهنگی و هنری بهره گرفته شود.

وی ادامه دهد: قرآن باید در همه حوزه‌های فرهنگی مثل ادبیات، هنر، موسیقی، سینما و هنرهای تجسمی تجلی داشته باشد و همه اقشار مردم با روحیات مختلف بتوانند جذب قرآن شوند. اگر بتوانیم با ابزار هنر و فرهنگ مفاهیم قرآن را ترویج و توسعه دهیم، بزرگ‌ترین کار اثربخش قرآنی با مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

خسروپناه جنایت قرآن‌سوزی در بعضی کشورهای غربی را محکوم کرد و گفت: تاریخ نشان داده که هر چقدر دشمنان با قرآن مبارزه کردند بیشتر موجب شناخت هرچه بیشتر این کتاب نورانی شده است.

برگزاری مسابقات قرآنی بین مساجد کشور

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قصد داریم قبل از ایام اربعین محافل قرآنی با حضور سه قاری مطرح جهان اسلام احمد نعینع، عبدالفتاح طاروطی و فرزند شحات انور را برگزار کنیم؛ ضمن اینکه کنگره بین المللی بانوان قرآن پژوه نیز تمدید شده است.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه انجمن بین المللی خادمان صحیفه سجادیه نیز به تازگی ثبت نهایی شده است، گفت: همه اساتید حوزه صحیفه در این انجمن عضویت دارند؛ ضمن اینکه برگزاری جشنواره فیلم قرآنی نیز در حال بررسی است و امیدواریم در کنار مجموعه معاونت قرآن همه دستگاه‌ها پای کار بیایند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به دستور برگزاری این جلسه مبنی بر اجرایی سازی دستور مقام معظم رهبری نسبت به تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی گفت: در این عرصه ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد و بسیج طرح‌هایی را ارائه کرده اند. وظیفه ما این است که مسجد را دوباره پایگاه قرآن کنیم. اکنون قرآن به مؤسسات رفته که البته این خوب است و ما نیز مجوز می‌دهیم اما همواره رویکرد ما تحقق این حدیث نبوی است که می‌فرماید «نَوّرُوا بُیُوتَکُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ» بنابراین باید مساجد و جلسات خانگی قرآنی احیا شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ما در حال آغاز برگزاری مسابقات قرآنی در مساجد نیز هستیم و در این عرصه مسابقات اذان و قرآن در سطح مساجد در دست بررسی است که در این راستا ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور و سازمان بسیج پیشنهاداتی را ارائه کرده اند.

 

تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی و عملیات فرهنگی

حجت الاسلام کمال الدین خداداده با اشاره به فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای اجرایی سازی دستور مقام معظم رهبری با موضوع تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی گفت: اگر بتوانیم مساجد را تبدیل به پایگاه قرآنی کرده و در عین حال در حوزه فعالیت‌های فرهنگی با محور قرآن پویاسازی کنیم در این صورت نیروی مجاهد قرآنی را خواهیم داشت.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در راستای تحقق اهداف مذکور چند آسیب و معضل وجود دارد از جمله اینکه اکنون بسیاری از مساجد علاقه مند به این هستند که فعالیت‌های قرآنی داشته باشند اما مسئله این است که افرادی که بر قرائت قرآن مسلط هستند در مساجد حضور ندارند. تلاش ما این است که ذیل طرح معاونت قرآن با عنوان طرح بشری بتوانیم فعالیت کنیم و امیدواریم افرادی که ذیل این طرح تربیت می‌شوند به مساجد محل متصل شوند.

در ادامه، «مهدی مقدم» با اشاره به اینکه ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور با مشورت با اساتید و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی را از چند جهت مورد بررسی و توجه قرار داد، گفت: محور کار برای تحقق این هدف مهم باید تلاوت دسته جمعی قرآن در مساجد باشد .

معاون فرهنگی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: ۴ محور «توجه به معنی آیات»، «حفظ»، «موضوع مسابقات بین مساجد» و «توجه به تفسیر» از جمله مواردی است که در کلام مقام معظم رهبری به آن توجه شده است؛ بنابراین ما نیز در فعالیت‌های خود به بحث رونق بخشی به تلاوت جمعی قرآن توجه کرده ایم که در این عرصه اتفاقات خوبی در حال شکل گیری است.

وی گفت: ما طی نظرسنجی از سه هزار مسجد به این نتیجه رسیدیم که مانع اصلی برای برگزاری جلسات تلاوت قرآن به دو مؤلفه بر می‌گردد؛ نخست آنکه قاری محوری که در مسجد حضور یابد، وجود ندارد و مؤلفه دوم اینکه مساجد به قاریان قرآن دسترسی ندارند و این در حالی است که اکنون ۳ هزار کانون فرهنگی هنری درخواست برگزاری این جلسات را به ما ابلاغ کرده اند.

در ادامه این جلسه نوبت به دومین دستور که انتخاب یکی از اعضای حقیقی کمیسیون بود، رسید. در این بخش و پس از رأی‌گیری «محمدحسین محمدزاده» و «ولی یاراحمدی» بیشترین رأی را از آن خود کردند و انتخاب عضو حقیقی به جلسه آینده موکول شد.

https://amoozesh.masjed.ir/u/1bg1

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید