چهارشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۲
سرویس : دین و اندیشه
کد خبر : ۲۸۱۸۵
گزارشگر : ۳۲۶
از سوی معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد اعلام شد؛

ضوابط و شرایط ثبت‌نام از ائمه‌جماعات متقاضی تدوین پایان‌نامه‌های سطح ۳ و ۴

پیرو هماهنگی بین معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد و معاونت آموزش حوزه علمیه قم، ائمه جماعاتی که متقاضی تدوین پایان‌نامه‌های سطح ۳ و ۴ با موضوعات مرتبط با مسجد هستند، می‌توانند از طریق این معاونت ثبت‌نام کنند.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد ائمه جماعات واجد شرایط تدوین پایان نامه، پس از تکمیل فرمهای مربوطه با در دست داشتن مدارک لازم، می توانند ضمن مراجعه به واحد آموزش ائمه جماعات امور مساجد، جهت ثبت نام خود اقدام نمایند.

شرایط لازم جهت تدوین :

الف ـ تکمیل دروس کتبی و شفاهی پایه 10 (با معدل 14 به بالا)

ب ـ تلبّس دائم به لباس مقدس روحانیت

     * طلاب محترمی که دارای عذر موجّهی برای عدم تلبّس خود هستند، می توانند با مراجعه به «کمیسیون خاص» (واقع در ساختمان دارالشفاء) و اخذ مجوّز لازم، از این شرط معاف شوند.

ج ـ احراز صلاحیت های اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و عقیدتی (توسط معاونت آمار و بررسی)

 

مدارک لازم:

1) برگه ارزیابی تحصیلی جدید (مبنی بر اتمام دروس کتبی و شفاهی پایه 10 و تکمیل سطح سه) با مُهر و امضاء مسئول ارزیابی

2) فتوکپی شناسنامه و کارت ملی

3) کپی کارت معافیت تحصیلی تمدیدشده یا پایان خدمت

4) دو قطعه عکس معمّم جدید رنگی 4×3 با زمینه سفید

5) تکمیل «فرم ثبت نام»

 دریافت فرم ثبت‌نام سطح ۳ و ۴ دریافت فرم ثبت‌نام سطح ۳ و ۴   فرم ثبت‌نام سطح ۳ و ۴ فرم ثبت‌نام سطح ۳ و ۴

 

6) تکمیل «فرم اطلاعات فردی (استعلام از مرکز امور صیانتی)»

 دریافت فرم اطلاعات فردی مرکز امور صیانتی دریافت فرم اطلاعات فردی مرکز امور صیانتی    فرم اطلاعات فردی مرکز امور صیانتی فرم اطلاعات فردی مرکز امور صیانتی

 

7) فارغ التحصیلان رشته های تخصصی: معرفی نامه و ریزنمرات دوره تخصصی از مرکز مربوطه

متقاضیان مدرک سطح 4، علاوه بر داشتن مدرک سطح 3 و ارائه موارد فوق، لازم است مصاحبه های درس خارج را بطور کامل انجام داده باشند و در ارزیابی آنان، 4 مصاحبه فقه و 4 مصاحبه اصول ثبت شده باشد (با معدل کل 14 به بالا). برای فارغ التحصیلان سطح 4 مراکز تخصصی، 2 مصاحبه فقه و 2 مصاحبه اصول کفایت می کند.

* ثبت نام به دو صورت حضوری و غیرحضوری امکانپذیر می باشد. در روش غیرحضوری، عزیزان می توانند پس از دانلود فرم های مورد نیاز، آنها را تکمیل و به همراه سایر مدارک به ساختمان محراب واقع در : خیابان سعدی شمالی پائین تر از بیمارستان امیر اعلم کوچه شهید صفا منش ساختمان محراب ارسال نمایند.

زمان مراجعه جهت ثبت‌نام حضوری:   شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 الی 12  

 

 مرحله دوم ـ پیشنهاد موضوع و اساتید راهنما و مشاور 

پس از ثبت نام و تشکیل پرونده، فرم های پیشنهاد موضوع و پیشنهاد اساتید راهنما و مشاور در اختیار متقاضی قرار می گیرد. متقاضی از زمان دریافت این فرم ها 40 روز مهلت دارد آنها را تکمیل نموده و به واحد آموزش ائمه جماعات امور مساجد تحویل دهد، درغیر اینصورت ثبت نام وی کأن لم یکن تلقی می شود.

متقاضیان صرفا مجاز به پیشنهاد موضوع در یکی از رشته های تعیین شده از سوی معاونت آموزش امور مساجد می باشند.

متقاضیان مجاز نیستند موضوعات اخذ شده توسط ائمه جماعات دیگر را پیشنهاد دهند و موضوع پیشنهادی آنان باید موضوعی غیر از این موضوعات باشد.

متقاضی باید موضوع یا موضوعات خود را در فرم مربوطه و با توجه به سطح (3 یا 4) و رشته مدنظر خود وارد نماید. متقاضی می تواند در فرم پیشنهاد موضوع، دو عنوان پیشنهاد دهد که عناوین پیشنهادی هردو باید در یک رشته باشد (مثلا هردو اصولی باشد یا فقهی یا حقوقی یا تفسیری و...). همچنین موضوع یا موضوعات باید بطور جامع و گویا و در کمتر از 10 کلمه و بصورت جمله خبری بیان شود.

متقاضیان محترم، موضوع یا موضوعات پیشنهادی خود را ابتدا با اساتید راهنما و مشاور مدنظر خود درمیان بگذارند و در صورت مساعدبودن نظر آنان، موضوعات را در فرم مربوطه ثبت کرده و به امضاء اساتید برسانند.

متقاضی همزمان با پیشنهاد موضوع، باید با توجه به موضوع رساله (فقهی، اصولی و...)، اساتید راهنما و مشاور متناسب با آن موضوع را نیز انتخاب و پس از تماس و اعلام آمادگی آنها، مشخصات آنان را در فرم پیشنهاد استاد راهنما یا مشاور ثبت و به مدارج علمی تحویل دهد.

پیشنهاد می شود اساتید راهنما و مشاور از لیست اساتید مصوّب انتخاب شود، چراکه سوابق و صلاحیت علمی این اساتید، قبلا توسط کمیته های تخصصی بررسی و مورد تایید قرار گرفته است. ولیکن متقاضیان مجازند اساتیدی خارج از این لیست را نیز پیشنهاد دهند که صلاحیت علمی آنان باید با ارائه مدارک و سوابق علمی (تدریس، پژوهش و...) به تایید کمیته های تخصصی برسد و این کار ممکن است زمان بیشتری را در روال بررسی پرونده به خود اختصاص دهد.

در صورتی موضوعات یا اساتید پیشنهادی، مورد تصویب کمیته تخصصی مربوطه قرار نگیرد، به متقاضی مجددا مهلت 40 روزه ای برای پیشنهاد موضوع یا اساتید جدید داده می شود.

پس از تایید اساتید راهنما و مشاور توسط کمیته تخصصی، نویسنده باید فرم های زیر را دریافت و پس از تکمیل توسط اساتید تأیید شده، به مدارج علمی ارائه دهد:

۱. «دریافت فرم تعیین موضوع»

فرم تعیین موضوع سطح ۴ فرم تعیین موضوع سطح ۴     فرم تعیین موضوع سطح ۴ فرم تعیین موضوع سطح ۴

 

۲. «دریافت فرم تعیین استاد راهنما»

فرم تعیین استاد راهنما سطح ۴ فرم تعیین استاد راهنما سطح ۴

 

۳. «دریافت فرم تعیین استاد مشاور»

فرم تعیین استاد مشاور سطح ۴ فرم تعیین استاد مشاور سطح ۴     فرم تعیین استاد مشاور سطح ۴ فرم تعیین استاد مشاور سطح ۴

 

 کمیته های تخصصی، ساختار و شرح وظایف:

در رأس هرکدام از رشته های علمی، کمیته ای متشکل از پنج نفر از اساتید مبرّز آن رشته حضور دارند.

برخی وظایف این کمیته ها عبارت است از:

ـ بررسی موضوعات پیشنهادی متقاضیان از لحاظ تکراری بودن یا نبودن، تناسب موضوع با سطح مربوطه (3 یا 4)، قابلیت تدوین رساله و...

ـ بررسی صلاحیت علمی اساتید راهنما و مشاور پیشنهادی متقاضیان

ـ بررسی طرح رساله علمی تنظیم شده از سوی متقاضیان

 

 مرحله سوم ـ تهیه طرح رساله 

نظر کمیته درخصوص تأیید یا رد موضوع و اساتید پیشنهادی توسط مدارج علمی به اطلاع نویسنده رسانده می شود؛ در صورت تصویب موضوع و اساتید، متقاضی موظف است ظرف مدت 90 روز از تاریخ تصویب موضوع و ابلاغ آن از سوی مدارج علمی، «طرح رساله علمی» را با هدایت و راهنمایی اساتید راهنما و مشاور تکمیل و پس از اخذ نظر و امضاء آنان، به مدارج علمی ارائه نماید.

بهتر آن است که فرم طرح رساله علمی، دانلود شود و نسخه تایپ شده و چاپی آن به مدارج علمی تحویل گردد.

 

 مرحله چهارم ـ تدوین رساله 

پس از بررسی طرح رساله علمی از سوی کمیته مربوطه و تایید آن، عملاً مرحله تدوین رساله علمی آغاز می شود.

متقاضیان موظفند هر پنج ماه یکبار، گزارشی از میزان پیشرفت رساله خود را در برگه «گزارش پیشرفت رساله علمی» ثبت نموده و پس از اخذ امضاء از اساتید راهنما و مشاور، به مدارج علمی تحویل دهند.

رساله پس از اتمام باید به تأیید اساتید راهنما و مشاور برسد و «فرم تأییدیه اساتید راهنما و مشاور جهت برگزاری جلسه دفاعیه» که نشان دهنده آمادگی رساله برای دفاع می‌باشد، توسط آنان امضاء و همراه با یک نسخه چاپی از رساله و نیز CD نسخه تایپی (Word) آن تحویل معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد گردد.

 

 مرحله پنجم ـ جلسه دفاعیه 

رساله تدوین شده، جهت تعیین داوری به کمیته تخصصی مربوطه ارسال می شود و پس از بررسی رساله توسط داور تعیین شده، در صورت مثبت بودن نظر داور نسبت به رساله، ضمن هماهنگی با اساتید راهنما، مشاور، داور و نویسنده، زمان بندی جهت تشکیل جلسه دفاعیه توسط واحد رساله های علمی انجام می گیرد.

بررسی نهایی رساله در جلسه دفاعیه و توسط هیأت داوران متشکل از: اساتید راهنما، مشاور و داور صورت می گیرد. نماینده مدیریت مدارک علمی نیز به عنوان دبیر در جلسه حضور می یابد.

فرایند برگزاری جلسه دفاعیه بدین صورت می باشد که ابتدا نویسنده رساله، پیرامون مطالب مطروحه در رساله خود گزارشی ارائه می دهد، سپس داور یا داوران به اظهارنظر در مورد رساله می پردازند، پس از آن نویسنده و اساتید راهنما و مشاور، از مطالب مطروحه در رساله دفاع می کنند. در پایان هیأت داوران (اساتید راهنما، مشاور و داور)، هرکدام نمره ای را به رساله اختصاص می دهند که نمره نهایی از میانگین نمرات اعطایی آنان بدست می آید.

در صورتی که هیأت داوران، اعطاء نمره قبولی را منوط به انجام اصلاحاتی در رساله بدانند، نویسنده موظف است اصلاحات مورد نظر را با هدایت و راهنمایی اساتید راهنما و مشاور در رساله اعمال نموده و پس از کسب تاییدیه و امضاء آنان، جهت تأیید هیأت داوران به مدارج علمی تحویل دهد.

درخصوص رساله های سطح چهار، درصورت تشخیص هیأت داوران، جلسه پیش دفاع تشکیل می شود.

 

نمره بدست آمده از جلسه دفاعیه جهت ثبت در مدرک، باید تبدیل به درجه شود، بدین صورت:

الف) نمره 18 و بالاتر = عالی

ب) نمره 16 تا 17.99 = خوب

ج) نمره 14 تا 15.99 = قبول

د) نمره کمتر از 14 = مردود

 

پس از قبولی در جلسه دفاعیه، نویسنده موظف است موارد ذیل را تهیه و به واحد رساله های علمی تحویل دهد:

1) دو نسخه از رساله (با آخرین اصلاحات) صحافی شده با جلد گالینگور (سطح 3 با جلد سبزرنگ و سطح 4 با جلد آبی رنگ)

2) «چکیده رساله علمی» (در یک برگه و براساس دستورالعمل مربوط به آن)

3) یک مقاله علمی از رساله درحد 10 الی 15 صفحه (براساس دستورالعمل مربوط به آن)

4) یک حلقه DVD حاوی: نسخه نهائی رساله، چکیده رساله و مقاله علمی تهیه شده (در قالب Word و Pdf)

در صورت کسب درجه مردودی در جلسه دفاعیه، نویسنده می تواند همان موضوع یا موضوع دیگری را مجددا به کمیته تخصصی مربوطه پیشنهاد دهد. ادامه کار بر روی همان موضوع قبلی و تکمیل آن یا تدوین رساله با موضوعی جدید، بستگی به نظر کمیته تخصصی دارد.

https://amoozesh.masjed.ir/u/exg

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید